Back to Top

Chung-Ang University

A Chung-Ang University (CAU, weblap: neweng.cau.ac.kr) Szöulban és Anseongban, Koreában elhelyezkedő egyetem, amely számos tudományterületen oktat hallgatókat koreai és angol nyelven.

Campus Mundi Ösztöndíjprogram keretein belül féléves részképzés folytatható a Chung-Ang University-n a 2019-20 tavaszi félévben. Elsősorban alapképzéses hallgatók jelentkezését várják, mesterképzéses hallgatók számára nagyon korlátozottan érhetők el tantárgyak (főleg MBA). Az orvos- és egészségtudományi, gyógyszerészeti, jogi terület nem elérhető a vendéghallgatók részére.

A félév kezdete: március eleje.

A félév vége: június vége.

Az tavaszi félévben a Debreceni Egyetemről legfeljebb 3 hallgató utazhat ki a partnerintézménybe.

Az angol nyelven hallgatható tantárgyak az alábbi táblázatban tekinthetők meg:

English language courses at Chung-Ang University

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a táblázatban megtekinthető tantárgyakban történhet változás a tavaszi félévig.

A pályázás menete:

A hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjprogram keretében nyújthatják be pályázatukat. A formailag hibátlan Campus Mundi pályázatot benyújtott hallgatók közül a szakmai értékelés során három legmagasabb pontszámot elérő pályázó utazhat ki a koreai partnerintézménybe.

A Campus Mundi ösztöndíjpályázat részletes pályázati kiírása, követelményei, a benyújtandó formanyomtatványok listája, a benyújtás módja és az értékelés szempontjai megtalálhatók a részletes pályázati felhívásban.

Az ösztöndíj mértéke:

Havi 350.000 Ft a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályainak megfelelően.

Határidő:

A pályázat beküldésének határideje a Tempus Közalapítvány részére 2019. október 13. 23:00. A pályázatokat a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályai szerint értékelik.  A Tempus Közalapítvány az eredményről tájékoztatja a Debreceni Egyetemet, és a DE a három legmagasabb pontszámú pályázatot továbbítja a koreai partnerintézménybe. 

A nyertes pályázóknak ezt követően november közepéig online kell jelentkezniük a fogadóintézmény rendszerében. Ehhez a következő dokumentumok szükségesek:

  • kitöltött online jelentkezési lap
  • angol nyelvű indexkivonat az eddigi tanulmányokról
  • érvényes útlevél másolata
  • bankszámlakivonat: min. 6000 USD megléte szükséges (a Tempus Közalapítvány kérésre angol nyelvű igazolást állít ki az elnyert Campus Mundi ösztöndíj összegéről, ez felhasználható bankszámlakivonat helyett/mellett)
  • aláírt "dormitory agreement" (amennyibe a hallgató kollégiumban szeretne lakni)
  • igazolványkép
  • aláírt "privacy policy"

2 hónappal a félév kezdete előtt a hallgatóknak tuberkulózis vizsgálaton kell átesniük. A hallgatóknak érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük koreai tanulmányaik idejére (az elfogadott eü.biztosításokról a hallgatók a Letter of Admission-ban kapnak értesítést).

Koreába a hallgatóknak vízum szükséges, ez minden pályázó egyéni felelőssége.

Kérjük, pályázás előtt tanulmányozza át az információs adatlapot.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végső döntést a pályázó fogadásáról a fogadóintézmény hozza meg.

 

Debreceni Egyetem Nemzetközi Iroda

Esemény dátuma: 
2020/02/24