Back to Top

Kötelezően megkötendő biztosítások a szakmai gyakorlatra utazó hallgatók számára!

 

Az Erasmus+ vagy Campus Mundi program keretében a 2016/2017-es tanévben szakmai gyakorlatra kiutazó hallgatóknak a mobilitás időszakára vonatkozóan érvényes egészség-, baleset- és szakmai felelősségbiztosítással kell rendelkezniük.

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítást az EU-s országokban kiváltja a (kék) Európai Egészségbiztosítási Kártya. Bővebb információ itt: http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya

Mivel bizonyos államokban a magyarországinál szűkebb a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások köre, továbbá egy külföldön elszenvedett baleset esetén a hazaszállítást csak kivételes esetben fedezi a kötelező egészségbiztosítás, ezért a baleset és/vagy utasbiztosítás megkötésénél ezt érdemes figyelembe venni!

Nem EU célországokba utazóknak utas és balesetbiztosítást kell kötniük. Az egyes bankkártyákhoz kapcsolódó biztosítások is elfogadhatóak.

Balesetbiztosítás

A biztosítótársaságok számos, online megköthető biztosítási terméket kínálnak, érdemes összehasonlítani a különböző társaságok ajánlatait a megkötés előtt.

Szakmai felelősségbiztosítás

A szakmai felelősségbiztosítás megkötése abban az esetben kötelező, ha a fogadóintézmény a Learning Agreementben nem vállalta a szakmai gyakorlatot végző felelősségbiztosítását.

Szakmai gyakorlatra vonatkozó felelősségbiztosítási ajánlatok:

http://eub.hu/30-even-aluli-diakoknak-szakmai-gyakorlatra/ (egészségügyi és szociális munka területére nem vonatkozik)

http://www.protrip-world-liability.com/

Esemény dátuma: 
2016/07/25