Back to Top

Hírek - Türkmenisztáni Tudományos Akadémia konferenciája

2014-ben is megrendezésre kerül 'Tudomány, technológia és innovatív technológiák egy erős állam virágzó korszakában' (Science, technology and Innovative technologies in the prosperous epoch of the powerful state'), címmel az éves nemzetközi tudományos konferencia, amelyet a Tudomány Napjának, illetve a Türkmenisztáni Csúcstechnológiai Park megnyitó ünnepségének szentelnek. A rendezvényre 2014. június 12-14 között kerül sor a Türkmenisztáni Tudományos Akadémia épületében (cím: Bitarap Turkmenistan, 15, Ashgabat).

A konferencia témái:

  • Tudományos és technológiai célok a türkmenisztáni gazdasági ágazatok fejlesztéséhez;
  • Innovatív technológiák az olaj és gáz komplexumok, energia, mezőgazdaság, építés, építészet, szeizmológia, textilipar, orvostudomány és gyógyászati eszközök gyártása valamint további területek terén;
  • Környezet- és természetvédelem, ökológia és a természeti erőforrások racionális felhasználása;
  • Geo-információs rendszerek, Nanotechnológia, Biotechnológia;
  • Energia- és erőforrás-takarékos technológiák, nem hagyományos energiaforrások;
  • Információs és telekommunikációs technológiák.

A konferencia hivatalos nyelvei:
türkmén, angol és orosz.

A Türkmenisztáni Tudományos Akadémia fedezi a kiadásait (2014. június 11-től június 15-ig) minden résztvevőnek, aki megkapta a szervező bizottság utazással és szállással kapcsolatos, hivatalos meghívóját.

Jelentkezési szándékát kérem, a DE Külső Kapcsolatok Igazgatóságának (Egyetem tér 1., I-es villa) 2014. március 25-ig jelezze.

További információ a Türkmenisztáni Tudományos Akadémia hivatalos honlapján található: www.science.gov.tm

Esemény dátuma: 
2014/06/12 to 2014/06/14