Back to Top

Tanulj Japánban a 2018-19-es tanév tavaszi félévében!

Tokyo International University

A Tokyo International University a japán fővárosban elhelyezkedő egyetem, melyen az alábbi tudományterületeken folytathatnak tanulmányokat a hallgatók: liberal arts, Japanese language, Japan studies, business and economics, international relations. A TIU tandíjmentességet biztosít a DE hallgatóinak, a költségek fedezésére lehetőség van Campus Mundi ösztöndíjat megpályázni. Campus Mundi program keretében havi 350.000 Ft ösztöndíj támogatás igényelhető, valamint 330.000 Ft utazási támogatás. A Campus Mundi pályázatot www.scholarship.hu oldalon kell benyújtani, függetlenül a japán intézménybe történő jelentkezéstől. Kérjük a pályázókat, figyelmesen olvassák végig a Campus Mundi pályázati felhívást.

A TIU-n oktatott angol nyelvű tantárgyak listáját lásd itt. (Ezek a 2018 tavaszi félév tantárgyai! A 2019 tavaszi félév tárgyai hasonlóak lesznek, de nem feltétlenül teljesen azonosak.)

A TIU-ra jelentkező hallgatóknak az IELTS 6.0 szinttel megegyező szintű angol nyelvtudást kell igazolniuk, tehát magabiztos B2-es nyelvtudást.

Tanévbeosztás: őszi félév szeptember elejétől december végéig, tavaszi félév április elejétől július végéig. Bővebben az egyetemről: TIU general brochure

Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot a szükséges mellékletekkel (hallgatói jogviszonyigazolás, indexkivonat angolul, angol nyelvtudás igazolása, 500 szavas angol nyelvű munkaterv, egy ajánlólevél angolul) emailben (ha szükséges, tömörítve) a Debreceni Egyetem Nemzetközi Iroda részére küldje el 2018. október 30. (kedd) 10:00-ig. E-mail: internationaloffice@admin.unideb.hu. A jelentkezők emailben kapnak értesítést jelentkezésük elbírálásáról. Figyelem! Ha Campus Mundi ösztöndíjból szeretné finanszírozni a külföldi szemesztert, külön kell jelentkeznie a www.scholarship.hu-n keresztül.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok felsorolását még egyszer lásd itt. Jelentkezési lap: Application form

Kérdések esetén forduljanak bizalommal hozzánk:

internationaloffice@admin.unideb.hu

 

 

Hirosaki University

A Hirosaki University ún. Short-term Programja keretében ad lehetőséget a debreceni hallgatóknak, hogy a 2018-19-es tanév tavaszi szemeszterét Japánban töltsék. A tavaszi szemeszter április elejétől augusztus elejéig tart. A hallgatóknak elsősorban japán nyelv és kultúraórákon, valamint korlátozott számban angol nyelvű kurzusokon van lehetőségük részt venni. Összesen 7 db tantárgy teljesítése kötelező. Legalább alapszintű japán nyelvtudás ajánlott.

Az angol nyelven elérhető tantárgyak listája itt található.

A részletes, angol nyelvű pályázati felhívás elérhető a Hirosaki University honlapján, az alábbi linken: http://www.kokusai.hirosaki-u.ac.jp/en/studyabroad/sa_page1/

A Hirosaki Egyetem tandíjmentességet biztosít a Debreceni Egyetem pályázóinak. Ezen kívül lehetőség van a Hirosaki Egyetemen keresztül JASSO ösztöndíjra pályázni a megélhetési költségek fedezésére, vagy Campus Mundi ösztöndíjra a Tempus Közalapítványon keresztül. A Campus Mundi pályázati jelentkezést a www.scholarship.hu oldalon keresztül, a Hirosaki University-re való jelentkezéstől függetlenül szükséges benyújtani. A Campus Mundi pályázati felhívást és a szükséges dokumentumokat lásd itt: www.campusmundi.hu

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

 1. Check list
 2. Application form
 3. Confirmation
 4. Recommendation
 5. Certificate of health
 6. Self declaration of health
 7. Certificate of eligibility
 8. Angol nyelvű hallgatói jogviszonyigazolás
 9. 4 db igazolványkép (3x4cm)
 10. Indexkivonat angolul
 11. Kb. 800 szavas "study plan"
 12. Pledge

Kérjük a pályázókat, hogy a fenti dokumentumokat 2018. október 30. (kedd) 10.00-ig juttassák el a Debreceni Egyetem Nemzetközi Iroda részére. E-mail: internationaloffice@admin.unideb.hu.

 

Kérdések esetén forduljanak bizalommal hozzánk:

internationaloffice@admin.unideb.hu

 

 

 

Esemény dátuma: 
2019/04/01