Chung-Ang University

Chung-Ang University (CAU, weblap: neweng.cau.ac.kr) Szöulban és Anseongban, Koreában elhelyezkedő egyetem, amely számos tudományterületen oktat hallgatókat koreai és angol nyelven.

Campus Mundi ösztöndíjprogram keretein belül féléves részképzés folytatható a Chung-Ang University-n a 2020-21 tavaszi félévben. Elsősorban alapképzéses hallgatók jelentkezését várják, mesterképzéses hallgatók számára korlátozottan érhetők el tantárgyak (elsősorban MBA).

A félév kezdete: 2020. március eleje

A félév vége: 2020. június vége

Az őszi félévben a Debreceni Egyetemről legfeljebb 3 hallgató utazhat ki a partnerintézménybe.

Az angol nyelven hallgatható tantárgyak az alábbi táblázatban tekinthetők meg:

English language courses at Chung-Ang University

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a táblázatban megtekinthető tantárgyak a 2019-es tanévben meghirdetett tárgyak, ezért elképzelhető, hogy a jövő tanévben nem pontosan ugyanezek a tantárgyak lesznek meghirdetve! Amint új tantárgylistát kapunk a fogadóintézménytől, frissítjük az információt.

A pályázás menete:

A hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjprogram keretében nyújthatják be pályázatukat. A formailag hibátlan Campus Mundi pályázatot benyújtott hallgatók közül a szakmai értékelés során három legmagasabb pontszámot elérő pályázó utazhat ki a koreai partnerintézménybe.

A Campus Mundi ösztöndíjpályázat részletes pályázati kiírása, követelményei, a benyújtandó formanyomtatványok listája, a benyújtás módja és az értékelés szempontjai megtalálhatók a részletes pályázati felhívásban.

Az ösztöndíj mértéke:

Havi 350.000 Ft a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályainak megfelelően. Lásd: https://tka.hu/docs/palyazatok/cm_sms_smp_osztondij_osszegek_2020-2021_hatalyos.pdf

Határidő:

A pályázat beküldésének határideje a Tempus Közalapítvány részére 2020. május 31. Érdemes azonban a pályázatot minél hamarabb benyújtani, mert a Tempus Közalapítvány a (korlátozott) források kimerüléséig tud ösztöndíjat biztosítani.

A pályázatokat a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályai szerint értékelik.  A Tempus Közalapítvány az eredményről tájékoztatja a Debreceni Egyetemet, és a DE a három legmagasabb pontszámú pályázatot továbbítja a koreai partnerintézménybe. 

A nyertes pályázóknak ezt követően az ősz folyamán online kell jelentkezniük a fogadóintézmény rendszerében. Ehhez a következő dokumentumok szükségesek:

  • kitöltött online jelentkezési lap
  • angol nyelvű indexkivonat az eddigi tanulmányokról
  • érvényes útlevél másolata
  • bankszámlakivonat: min. 6000 USD megléte szükséges (a Tempus Közalapítvány kérésre angol nyelvű igazolást állít ki az elnyert Campus Mundi ösztöndíj összegéről, ez felhasználható bankszámlakivonat helyett/mellett)
  • aláírt "dormitory agreement" (amennyibe a hallgató kollégiumban szeretne lakni)
  • igazolványkép
  • aláírt "privacy policy"

1 hónappal az őszi félév kezdete előtt (kb. január eleje) a hallgatóknak tuberkulózis vizsgálaton kell átesniük. A hallgatóknak érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük koreai tanulmányaik idejére (az elfogadott eü.biztosításokról a hallgatók a Letter of Admission-ban kapnak értesítést). A kialakult egészségügyi helyzet miatt elképzelhető, hogy a Chung-Ang University további egészségügyi szűrővizsgálatokat is fog kérni.

Koreába a hallgatóknak vízum szükséges, ez minden pályázó egyéni felelőssége.

Kérjük, pályázás előtt tanulmányozza át az alábbi információs adatlapot.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végső döntést a pályázó fogadásáról a fogadóintézmény hozza meg.

 

 

Esemény dátuma: 
2021/03/01