Chiba University

Chiba University (URL: www.chiba-u.ac.jp/e/) Tokió vonzáskörzetében, Japánban elhelyezkedő egyetem, ahol a debreceni hallgatók kétféle programban vehetnek részt félév erejéig:

  • International Liberal Arts Program
  • Japanese Studies Program

Az International Liberal Arts Program célja, hogy az otthoni egyetemükön bölcsészettudományi, természettudmányi, műszaki tudományi stb. képzésben résztvevő hallgatók elmélyítsék ismereteiket a japán nyelvről és kultúráról. Angol, japán, és angol-japán nyelvű órákon való részvételre is lehetőség van. Fontos, hogy a pályázóknak legalább B2 szinten kell angolul beszélniük, ugyanakkor min. 50 kontaktórával kell rendelkezniük japán nyelvből is.

A Japanese Studies Program az otthoni egyetemükön japán szakos hallgatókat szólítja meg. A jelentkezőknek legalább JLPT N2-es szintű japán nyelvtudással kell rendelkezniük.

Az őszi félév 2019. szeptember második felében kezdődik és 2020. februárig tart.

A tavaszi félév 2020. márciusában kezdődik és a tokiói nyári olimpiai játékok miatt már júliusban véget ér.

Campus Mundi Ösztöndíjprogram keretein belül ösztöndíj pályázható a Chiba University-i tanulmányok finanszírozására.  Az őszi félévre lehetőség van JASSO (Japan Student Services Organization) ösztöndíjra pályázni, amelynek összege kb. havi 80.000 jen (egyszerre azonban nem lehet JASSO és Campus Mundi ösztöndíjat is elnyerni, ebben az esetben a pályázónak nyilatkoznia kell, melyiket választja).

Kérjük a pályázókat, figyelmesen olvassák végig a részletes, angol nyelvű pályázati felhívást és hasznos információkat az egyetemrőlhttp://www.chiba-u.ac.jp/global/sai/01_J-PAC_Outline_2019-2020.pdf

Az angol és japán nyelven felvehető tantárgyak az alábbi URL-en tekinthetők meg: http://www.chiba-u.ac.jp/global/sai/03_J-PAC_CourseDescriptions_2019-202...

A pályázás menete:

A hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjprogram keretében nyújthatják be pályázatukat. A formailag hibátlan Campus Mundi pályázatot benyújtott hallgatók közül a szakmai értékelés során két legmagasabb pontszámot elérő pályázó utazhat ki a japán partnerintézménybe.

A Campus Mundi ösztöndíjpályázat részletes pályázati kiírása, követelményei, a benyújtandó formanyomtatványok listája, a benyújtás módja és az értékelés szempontjai megtalálhatók a részletes pályázati felhívásban.

Az ösztöndíj mértéke:

Havi 350.000 Ft, valamint utazási támogatás a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályainak megfelelően.

Határidő:

A Campus Mundi pályázat beküldésének határideje a Tempus Közalapítvány részére:

a tavaszi félévre: 2019. június 20.

az őszi félévre várhatóan: 2020. január 10.

A pályázatokat a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályai szerint értékelik.  A Tempus Közalapítvány az eredményről tájékoztatja a Debreceni Egyetemet, és a DE a két legmagasabb pontszámú pályázatot továbbítja a japán partnerintézménybe. 

Értesítés a Campus Mundi pályázatok elbírálásáról: tavaszi félévre várhatóan 2019. július folyamán, őszi félévre várhatóan 2020. február folyamán

A nyertes pályázóknak ezt követően augusztus 20-ig (őszi félév esetén február 28-igpapíron be kell nyújtaniuk az alábbi dokumentumokat:

A fenti dokumentumokról részletesebben olvashat ennek a dokumentumnak a 16. oldalán.

A hallgatóknak érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük japán tanulmányaik idejére.

Japánba a hallgatóknak vízum szükséges, ez minden pályázó egyéni felelőssége.

 

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végső döntést a pályázó fogadásáról a fogadóintézmény hozza meg.

 
Esemény dátuma: 
2019/09/30