Pályázati eljárás a koronavírus miatt meghiúsult ösztöndíjak kapcsán

Eljárási tudnivalók egyéni mobilitásban résztvevők részére:

  • Kérjük, kövessék figyelemmel a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapját.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

·         A koronavírus által hivatalosan érintett területekre tervezett mobilitási tevékenységek esetében a kiutazások elhalasztása vagy törlése, illetve a folyamatban lévő mobilitási tevékenység megszakítása jelenleg vis maiornak minősül, ez azt jelenti, hogy egyéni döntés alapján kérelmezheti, hogy ne érje pénzügyi hátrány.

·         Arra kérjük, hogy a mobilitás megkezdése előtt felelősségteljesen tájékozódjanak, mérlegeljék a helyzetet, és szükség esetén a tervezett kiutazásokat a projekt futamidején belül lehetőség szerint ütemezzék át.

·         A meghiúsult kiutazásoknak az egyéni ösztöndíj terhére kifizetett indokolt költségeinek elszámolása egyéni kérelem benyújtását követően egyedi mérlegelést és jóváhagyást igényel – a kérelemben leírt körülmények és a benyújtott dokumentumok (számlák, igazolások) értékelése alapján.

·         Mit értünk meghiúsulás alatt?

o   aktuálisan érintett térségben tartózkodik és úgy dönt, hogy félbeszakítja mobilitását, idő előtt hazatér

o   a jelen útmutatás kiadását megelőzően előkészítette a kiutazást, utazást és szállást szervezett, de úgy dönt, hogy mégsem utazik ki.

·         Az egyéni méltányossági kérelemnek nincsen sablonja, azt kérjük, hogy egy levélben írja le, hogy milyen információk és körülmények alapján döntött úgy, hogy meghiúsítja a kiutazási tervét. Fogalmazza meg, hogy pontosan mit kérvényez és támassza alá iratokkal, számlákkal, dokumentumokkal!

·         A kérelmet írja alá, és nyújtsa be a magyar küldő intézmény nemzetközi irodájába.

·         A nemzetközi iroda állásfoglalása és javaslata alapján a Tempus Közalapítvány minden esetben egyedileg dönt a kérelemben foglaltakról.

További információk: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/458-koronavirus-hetfotol-ingyenesen-hivhato-telefonszamon-kerhet-tanacsot

Esemény dátuma: 
2020/02/26