Josai Central European Scholarship Program

A Josai Central European Scholarship Program (korábbi nevén: Mizuta ösztöndíjprogram) a V4 országok hallgatóinak nyújt lehetőséget arra, hogy egy éven keresztül Japánban, a Josai University-n vagy a Josai International University-n folytathassanak tanulmányokat elsősorban a japán nyelv és kultúra területén. Olyan hallgatók jelentkezését várják, akik lehetőség szerint már rendelkeznek japán nyelvi ismeretekkel, emellett angolul is beszélnek.

 

Ki pályázhat?

  • Aki magyar állampolgár és a Debreceni Egyetem alapképzésre beiratkozott, nappali tagozatos, aktív hallgatója (az aktív hallgatói jogviszony fenntartása kötelező a teljes megpályázott időszakban),
  • jó tanulmányi eredeménnyel és megfelelő motivációval rendelkezik,
  • szeptembertől 10 hónapon keresztül részt tud venni a programban,
  • hajlandó japán nyelvi kurzusokat (is) látogatni a fogadóintézményben.

 

Mit fedez az ösztöndíj? Milyen költségekre lehet számítani?

Az ösztöndíj fedezi a képzési költséget, valamint havi 80,000 jen megélhetési ösztöndíjat biztosít. A Josai University emelett ingyen biztosítja a kollégiumi szállást, a hallgatóknak csak a rezsit kell fedezniük. A Josai International University-n tanuló hallgatók havi 12,000-23,000 jen költségtérítésért igényelhetnek kollégiumi lakhatást (+ 30,000 jen regisztrációs díj).

Valamennyi hallgatónak kötelezően előírt egészségügyi biztosítást kell vásárolnia, melynek költsége kb. 20,000 jen/év.

Tankönyvek ára: kb. 30,000 jen/félév.

Az utazás, vízum és a járulékos költségek a pályázót terhelik.

 

Az ösztöndíj időtartama: egy tanév (10 hónap).

 

A részletes (angol nyelvű) pályázati felhívás letölthető innen. Kérjük a pályázókat, alaposan tanulmányozzák át!

A jelentkezési lap (excel táblázat) letölthető innenKérjük, legyenek figyelemmel arra, hogy a excel fájlnak három munkalapja van.  A szükséges 2 db ajánlás közül az egyiket Sato Aya japán nyelvi lektorral kell aláiratni.

 

A jelentkezés menete és határideje:

Kérjük, hogy a jelentkezéshez szükséges (1) jelentkezési lapot, (2) 2db ajánlást, (3) 700 szavas angol nyelvű esszét és az (4) eddigi tanulmányi eredményeket 2020. április 14. kedd 23.00-ig a következő email címre küldjék meg elektronikusan: internationaloffice@unideb.hu

Amennyiben 2020. április 16-ig nem kapnak emailben visszajelzést arról, hogy pályázatuk megérkezett, kérjük, érdeklődjenek az (52) 512900 / 22844-es egyetemi melléken.

 

 

Esemény dátuma: 
2020/10/01