Chiba University

Chiba University (URL: www.chiba-u.ac.jp/e/) Tokió vonzáskörzetében, Japánban elhelyezkedő egyetem, ahol a Debreceni Egyetem alap- és osztatlan képzéses hallgatói kétféle programban vehetnek részt a 2020-21 tavaszi félévben:

  • International Liberal Arts Program
  • Japanese Studies Program

Az International Liberal Arts Program célja, hogy az otthoni egyetemükön bölcsészettudományi, természettudmányi, műszaki tudományi stb. képzésben résztvevő hallgatók elmélyítsék ismereteiket a japán nyelvről és kultúráról. Angol, japán, és angol-japán nyelvű órákon való részvételre is lehetőség van. Fontos, hogy a pályázóknak legalább B2 szinten kell angolul beszélniük, ugyanakkor min. 50 kontaktórával kell rendelkezniük japán nyelvből is.

A Japanese Studies Program az otthoni egyetemükön japán szakos hallgatókat szólítja meg. A jelentkezőknek legalább JLPT N2-es szintű japán nyelvtudással kell rendelkezniük.

A tavaszi félév 2021. márciusában kezdődik és augusztusig tart.

Kurzuslista 2020-21-ben a Chiba University-n: http://www.chiba-u.ac.jp/global/sai/05_J-PAC_Course_List_and_Course_Desc...

A Campus Mundi Ösztöndíjprogram keretein belül ösztöndíj pályázható a Chiba University-i tanulmányok finanszírozására. 

Kérjük a pályázókat, figyelmesen olvassák végig a részletes, angol nyelvű pályázati felhívást és hasznos információkat az egyetemrőlhttp://www.chiba-u.ac.jp/global/sai/01_J-PAC_Outline_2019-2020.pdf

Információ a Chiba University-n felvehető tantárgyakról itt és itt.

A pályázás menete:

A hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjprogram keretében nyújthatják be pályázatukat. A formailag hibátlan Campus Mundi pályázatot benyújtott hallgatók közül a szakmai értékelés során két legmagasabb pontszámot elérő pályázó utazhat ki a japán partnerintézménybe.

A Campus Mundi ösztöndíjpályázat részletes pályázati kiírása, követelményei, a benyújtandó formanyomtatványok listája, a benyújtás módja és az értékelés szempontjai megtalálhatók a részletes pályázati felhívásban.

Az ösztöndíj mértéke:

Havi 350.000 Ft a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályainak megfelelően.

Határidő:

A Campus Mundi pályázat beküldésének határideje a Tempus Közalapítvány részére a tavaszi félévre: 2020. május 31. Érdemes azonban a pályázatot minél hamarabb benyújtani, mert a Tempus Közalapítvány a (korlátozott) források kimerüléséig tud ösztöndíjat biztosítani.

A pályázatokat a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályai szerint értékelik.  A Tempus Közalapítvány az eredményről tájékoztatja a Debreceni Egyetemet, és a DE a két legmagasabb pontszámú pályázatot továbbítja a japán partnerintézménybe. 

Értesítés a Campus Mundi pályázatok elbírálásáról: várhatóan 2020. június-július folyamán.

A nyertes pályázóknak ezt követően augusztus 20-ig papíron be kell nyújtaniuk az alábbi dokumentumokat:

A fenti dokumentumokról részletesebben olvashat ennek a dokumentumnak a 16. oldalán.

 

A hallgatóknak érvényes egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük japán tanulmányaik idejére.

Japánba a hallgatóknak vízum szükséges, ez minden pályázó egyéni felelőssége.

 

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végső döntést a pályázó fogadásáról a fogadóintézmény hozza meg.

 
Esemény dátuma: 
2021/03/31