Államközi ösztöndíjak 2021-22

A Tempus Közalapítvány meghirdette a 2021-2022-es tanévre szóló új pályázati felhívását államközi oktatási, tudományos és kulturális megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó tanulmányutakra, képzésekre.

Pályázni az alábbi kategóriákban, az alábbi (országonként eltérő) intervallumokra lehet:

  • részképzés: 3-10 hónap
  • rövid tanulmányút: 5-29 nap
  • hosszú tanulmányút: 1-12 hónap
  • teljes képzés: 24-36 hónap
  • nyári egyetem: 2-4 hét
  • Magyar Állami Eötvös ösztöndíj (predoktor és posztdoktor kategóriában): 3-6 hónap.

A célországok köre igen változatos, az amerikai, európai, afrikai és ázsiai kontinensen is szép számmal találhatók megpályázható országok.

Pályázati határidő: a legtöbb esetben 2021. febr. 4. – ettől lehet eltérés!

A Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj esetében: 2021. márc. 4.

Pályázhatnak magyar állampolgárságú alap-, mester és doktori szintű egyetemi, főiskolai hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint különféle művészeti ágak képviselői. Az elérhető ösztöndíj-típusok köre és a juttatások mértéke célországtól függően változik. Általános feltételek a magyar állampolgárság és a magyarországi állandó lakcím. Az egyes országok esetében, az egyes pályázati felhívásoknál ezen kívül egyéb, a végzettségre, jelenlegi tanulmányokra, tudományos munkára vonatkozó feltételek, illetve az esetleges korhatárra és nyelvtudásra vonatkozó követelmények részletesen megtalálhatók, kérjük az érdeklődőket, ezeket figyelmesen olvassák végig.

 

A részletes pályázati felhívás, az egyes kategóriákra, célországokra vonatkozó speciális követelmények a Tempus Közalapítvány honlapján tekinthetők meg:

https://tka.hu/palyazatok/3009/allamkozi-osztondijak---reszkepzesek-20212022-re

https://scholarship.hu/

 

 

 

Esemény dátuma: 
2021/06/01