Back to Top

Krisztina - 2013/2014, Ashland, US

Kiutazó: 
Krisztina
Tanév: 
2013/2014
Hely: 
Ashland
United States
US
Program: 
ISEP

 

"Az amerikai felsőoktatási rendszer színvonala nagyon magas. Rengeteg segédanyag áll a diákok rendelkezésére és az oktatók is készségesen segítenek, így hozzájuk bizalommal lehet fordulni. Félévem során négy tantárgyat vettem fel, amelyeket heti két alkalommal tartottak meg. Ezek az órák óriási hasznomra váltak mind szakmailag, mind nyelvtudásilag."

A 2013/14-es őszi félévre sikeresen elnyertem az ISEP ösztöndíjat, így lehetőségem nyílt tanulmányaimat fél évig külföldön folytatni. Az általam felállított tíz amerikai egyetem listájáról az első helyre - a Virginia állambeli Randolph-Macon College-ba - kerültem be. Mind az ösztöndíj bizottság, mind az egyetemi koordinátorom óriási segítséget nyújtott az előkészületekben, a jelentkezés során és a félév alatt is.

A Randolph-Macon College egy kicsi magániskola Washington D.C.-től alig két órányira. Az amerikai felsőoktatási rendszer színvonala nagyon magasszintű. Rengeteg segédanyag áll a diákok rendelkezésére és az oktatók is készségesen segítenek, így hozzájuk bizalommal lehet fordulni. Félévem során 4 tantárgyat vettem fel, amelyeket heti két alkalommal tartottak meg. Ezek az órák óriási hasznomra váltak mind szakmailag, mind nyelvtudásilag.

A diákéletet tekintve nagy nemzetközi társaság jött össze a campuson, érkeztek többek között Észak-Írországból, Kanadából, Franciaországból sőt még Dél-Afrikából is. Az órákon kívül rengeteg különprogramot szerveztek a külföldi diákok számára: nemzetközi programokon, kirándulásokon, sporteseményeken vettünk részt. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen mindezen programok mellett lehetőségem volt „világot látni”. Eljutottam New Yorkba, Washington D.C.-be és Maimiba is.
Az ISEP ösztöndíjjal gyerekkori álmom vált valóra. Úgy gondolom a rengeteg élmény, tapasztalat és barátság amivel kint gazdagodtam rendkívül nagy szerepet játszott személyiségem és gondolkodásom formálásában. Mindenkit csak arra tudok ösztönözni, hogy pályázzon és használja ki ezt az egyetemi lehetőséget, mert életreszóló kalandokban lesz része.