Back to Top

Universidad Nacional Autonoma de Mexico

Az Universidad Nacional Autonoma de Mexico (UNAM, weblap: www.unam.mx) Mexikóvárosban elhelyezkedő egyetem, amely biológiai és egészségtudományok, műszaki tudományok, fizika, matematika, társadalomtudományok, gazdaság, bölcsészettudományok és művészetek területén oktat hallgatókat spanyol és angol nyelven.

Campus Mundi Ösztöndíjprogram keretein belül féléves részképzés folytatható az UNAM-on a 2019-20 őszi félévben.

A félév kezdete: 2019. július vége

A félév vége: 2019. december eleje

Az őszi félévben a Debreceni Egyetemről legfeljebb 2 hallgató utazhat ki a partnerintézménybe.

Az angol nyelven hallgatható tantárgyak a mexikói intézményben a https://www.unaminternacional.unam.mx/en oldalon, a "Courses taught in English" lenyitható menüpontban tekinthetők meg.

A pályázás menete:

A hallgatók a Campus Mundi ösztöndíjprogram keretében nyújthatják be pályázatukat. A formailag hibátlan Campus Mundi pályázatot benyújtott hallgatók közül a szakmai értékelés során két legmagasabb pontszámot elérő pályázó utazhat ki a mexikói partnerintézménybe.

A Campus Mundi ösztöndíjpályázat részletes pályázati kiírása, követelményei, a benyújtandó formanyomtatványok listája, a benyújtás módja és az értékelés szempontjai megtalálhatók a részletes pályázati felhívásban.

FIGYELEM! Az UNAM által támasztott további követelmények a pályázóval szemben: min. 4.0-es tanulmányi átlag, valamint a jelen képzési programjának min. 44%-t teljesítette a jelentkezés pillanatában.

Az ösztöndíj mértéke:

Havi 350.000 Ft, valamint utazási támogatás a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályainak megfelelően.

Határidő:

A pályázat beküldésének határideje a Tempus Közalapítvány részére 2019. március 6. szerda 23:00. A pályázatokat a Campus Mundi Ösztöndíjprogram szabályai szerint értékelik.  A Tempus Közalapítvány az eredményről tájékoztatja a Debreceni Egyetemet, és a DE a két legmagasabb pontszámú pályázatot továbbítja a mexikói partnerintézménybe. 

Értesítés a Campus Mundi pályázatok elbírálásáról: várhatóan 2019. március 22.

A nyertes pályázóknak ezt követően április 23-ig online kell jelentkezniük a fogadóintézmény rendszerében. A szükséges dokumentumokról a hallgatók később kapnak tájékoztatást. Amennyiben a pályázó spanyol nyelven szeretne tantárgyakat felvenni Mexikóban, B2 szintű spanyol nyelvtudás igazolás szükséges. Amennyiben a pályázó angol nyelven szeretne tantárgyakat hallgatni a fogadóintézményben, IELTS 6.5 vagy TOEFL iBT 90 szintű nyelvtudással kell rendelkeznie.

Kérjük, pályázás előtt tanulmányozza át az UNAM felhívását és az  UNAM információs adatlapját.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a végső döntést a pályázó fogadásáról a fogadóintézmény hozza meg.

 

 

Esemény dátuma: 
2019/07/31