Back to Top

UNESCO ESD Youth Conference

Az UNESCO fenntartható fejlődésre nevelés témájú, fiataloknak szóló konferenciája, 2014. november 7-én kerül megrendezésre Okayamában, Japánban, mely program a fenntartható fejlődésre nevelés évtizedének november 10-12. között, Aichi-Nagoyában megrendezésre kerülő zárókonferenciájának kapcsolódó rendezvénye. 
Az UNESCO a fenntartható fejlődésre nevelés (ESD) ifjúsági konferencia célja összehozni 50 fiatal, 18 és 35 év közötti, a fenntartható fejlődésre nevelésben aktív szerepet vállaló vezetőt a világ minden tájáról, akiknek lehetőségük lesz ötleteik és tapasztalataik megismertetésére, cseréjére, az ESD innovatív megközelítéseinek megvitatására, arra, hogy milyen módszerekkel lehet elősegíteni a fiatalok hozzájárulását és a további részvételét a globális ESD mozgalomban. Ezen túl a résztvevő fiatalok segítenek kidolgozni a jövőbeli ESD intézkedések céljait is. A konferencia résztvevői az Aichi-Nagoyában megrendezendő UNESCO ESD konferencia ajánlásainak kidolgozásában is részt vehetnek, mely világkonferenciáján történő részvételre minden ifjúsági konferencia résztvevő meghívást kap. 
A konferencia résztvevőit a szervezők pályázat útján választják ki, az érdeklődők pályázatukat (a jelentkezési lapot és a kapcsolódó dokumentumokat) az esd2014@goipeace.or.jp e-mail címre kell elküldjék 2014. június 1-ig. A kiválasztott résztvevőknek a japán Oktatási, Kulturális, Sport, Tudomány és Technológiai Minisztérium (MEXT) biztosítja az oda-vissza repülőjegyet a hozzájuk legközelebbi repülőtér és Japán között, valamint biztosítják a szállást, étkezést és a Japánon belüli közlekedést is. 
A pályázati lehetőség az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága honlapján is meghirdetésre került, az erre vonatkozó cikk a http://www.unesco.hu/termeszettudomany/fenntarthato-fejlodesre/palyazat-... címen érhető el. 
 
Esemény dátuma: 
2014/11/07 to 2014/11/12